Rák (rosszindulatú daganatok).
A rák főként a vért és a nyirokrendszert érintő anyagcsere betegség. A rák kialakulásának legfőbb okai között szerepel az iparilag feldolgozott, mesterséges színezőanyagokat, tartósítószereket, szintetikus gyógyszereket és más vegyszereket, kemikáliákat tartalmazó élelmiszerek fogyasztása.
A rákbetegségek kifejlődéséhez hozzájáruló további tényezők a környezetből származó mérgek (például levegőszennyezés, a beszívott kipufogógázok ólom és szénhidrogén tartalma, az üzemek kibocsátotta mérgező gázok „a vegyi kombinátok által évtizedeken át nemes egyszerűséggel a felszíni vízfolyásokba engedett mérgező vegyszerek”, vagy például a gyógyszergyári melléktermékek, hulladékok (oldószerek, vegyszerek) szabadtéri elégetése során a levegőbe kerülő és részben a talajba szivárgó mérgek, valamint a stressz és az öröklött hajlam. Ez utóbbi mindaddig jelentős tényező marad, amíg az illető táplálkozása nem kiegyensúlyozott és egészséges, amíg mentes nem lesz a természetestől idegen, mérgező, mesterséges melléktermékektől, amelyeket a szervezet nem képes lebontani, feldolgozni, átalakítani, illetve kiüríteni.
Amikor ezek a mérgező anyagok, melléktermékek veszélyesen magas szintet érnek el a vérben és a nyirokrendszerben, a szervezet egyetlen lehetősége, menedéke az, ha ezeket daganatok és rákok formájában összesűríti az illető hajlamának megfelelő területeken, a szervezet gyenge pontjain.
A statisztikák tanúsága szerint azoknak a rákos betegeknek, akik nem részesültek radikális „vegyi” terápiákban, azaz sugárkezelésben és gyógyszerkúrában (pl. citosztatikum), jobb esélyük van a hosszabb túlélésre, a kezelések eredményeként jelentkező pusztító, romboló mellékhatások nélkül. Mégis, talán a legnagyobb ellensége a rákos betegeknek a félelem, amely miatt minden személyes felelősségüket az ortodox (hagyományos és vaskalapos) orvosi intézményekre hárítják. A legfőbb gond a nyugati kezeléseket illetően az, hogy gyengítik a szervezetet, fogyasztják életerejét, ami nélkül a test nem képes meggyógyítani önmagát.
A gyógyulás első lépéseként száműzzük étrendünkből a túlságosan is gazdag és bőséges állati fehérjeforrásokat, a húst, a tejtermékeket és a tojást, és ehelyett fogyasszunk kiegyensúlyozott növényi fehérjét a táplálékunk 50%-át kitevő szemes gabonafélék formájában. Azoknak, akik hosszú időn át sok fehérjét és magas feldolgozottsági fokú „ipari tápot” fogyasztottak, jót tesz egy rövid, 2-3 hetes kúra, amely alatt csak nyers zöldséget esznek és gyümölcslevet isznak, hogy ezáltal elősegítsék szervezetük méregtelenítését. Ezután csak félig főtt ételeket egyenek, 50%-ban szemes gabonát, 10% babfélét, 25% párolt zöldséget, 5% tengeri moszatot és 10% gyümölcsöt sütve az adott évszak terméséből.
Ezen túlmenően a következő recept, illetve készítmény jelentős segítséget nyújt a szervezetnek a természetes, saját magát méregtelenítő folyamatban. A receptet kiegyensúlyozott folyamatban segíti a méregtelenítést, a salakanyagok kiürülését.
A készítmény tartalmazza a növényvilág leghatásosabb vértisztítóit – Echinacea angustifolia, Larrea tridentata —, és része továbbá néhány ritka kínai gyógynövény, amelyek hozzájárulnak az életerő fenntartásához, illetve amelyek a hagyományos tapasztalatok szerint a rák gyógykezelésében előnyösek lehetnek.
Vértisztító recept
- Echinacea angustifolia – 25%
- Larrea tridentata – 25%
- Trifolium pratense virágzat – 6%
- Rhamnus purshiana – 3%
- Kelp (tengeri moszat) – 3%
- Astragalus membranaceus – 10%
- Grifola – 6%
- Panax quinquefolium – 10%
- Poria cocos – 4%
- Glycyrrhiza glabra – 4%
- Cayenne erőspaprika – 4%
E gyógynövények összekevert porából általában 2 db „00”-ás kapszulával kell bevenni naponta 3-4 alkalommal.
Van két dél-amerikai gyógynövény, amelyek hatásosnak bizonyultak a rák egyes eseteiben:
- A Tabebuia heptaphylla és Impetiginosa, amit a „Teljes Pau d’Arco” recept tartalmaz
- A másik pedig a Pfaffia paniculata.
További részletek a gyógynövény leírások cikkeiben.