Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 tojás, 2 tojás sárgája, 1 dl tej, 3 evőkanálnyi cukor, 2 dkg élesztő
Hozzávalók a töltelékhez: 70 dkg darált dió, 30 dkg cukor, 3 dl víz, mazsola, 2 dkg vaj, 2 evőkanálnyi baracklekvár, reszelt citromhéj
A vizet keverje el cukorral, citromhéjjal és a szegfűszeggel, és főzzön szirupot. A dióhoz keverje hozzá a mazsolát, öntse rá a forró szirupot, dolgozza össze a masszát, és keverje hozzá a baracklekvárt is. Ezt követően hagyja kihűlni. Az élesztőt langyos tejben 3 evőkanálnyi cukorral keverje el, majd a lisztet dolgozza össze a margarinnal, a kihabart tojásokkal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. A tésztát ossza el 4 egyenlő részre, s az egyes részeket nyújtsa ki téglalap alakúra. A kihűlt tölteléket kenje egyenletesen a tésztalapokra, majd tekerje fel. A beigliket rakja tepsibe, kenje meg vékonyan a kihabart tojással, majd 40 percig pihentesse. Mielőtt a sütőbe kerül, több helyen szurkálja át a beiglit, hogy a gőzök ne feszítsék szét. Kb. 200 Celsius fokos sütőben mintegy 40 perc alatt készül el a beigli.